Jamón ibérico de cebo Alpujarra
Zadní kýta z černého iberského prasete o hmotnosti dle výběru.
Zadní kýta z černého iberského prasete o hmotnosti dle výběru.
Jamón ibérico de cebo patří k tomu nejlepšímu, co nám španělská gastronomie může nabídnout. Osmikilový jamón "PATA NEGRA" pochází ze speciální rasy iberských prasat s černým kopýtkem. Výrobce má dokonalou kontrolu nad kvalitou kýt, které potom procházejí procesem solení a sušení v suchém a studeném klimatu podhůří Alpujarra. Jamón ibérico má oproti jamónu serrano, který pochází z normálních bílých prasat intenzivnější chuť a díky infiltraci tuku do tkáně prasat je každý plátek šťavnatější. Intenzita chuti iberského jamónu je také zaručena neskutečné dlouhou dobou sušení, která je minimálně 2 roky. Jamón ibérico patří k chloubě tohoto secadera.
Jamón ibérico představuje v celosvětovém měřítku naprosto jedinečnou delikatesu nesrovnatelnou s jinými sušenými produkty typu italského prosciutta či francouzského jambónu.
Ve španělských restauracích restauracích patří jamón ibérico k nejvyhledávanějším a zároveň nejdražším delikatesám. Nyní máte jedinečnou možnost ochutnat tuto autentickou delikatesu v té nejvyšší kvalitě také u nás.
Složení: vepřové maso, sůl, konzervanty E250 a E252